Onze historie

“A Dream Comes True”

In oktober 1994 besluit de dan 24-jarige Nico Sluis voor “zichzelf” te beginnen. Nico Sluis is geboren tussen vee en vlees en na het doorlopen van een leerschool van slachterij, ambachtelijke slagerij en industrie was hij tot de conclusie gekomen dat er behoefte was aan echte kwaliteitsproducten in de volle en verzadigde vleeswarenmarkt. Na een uitgebreid marktonderzoek schrijft hij in januari 1995 bij de Kamer van Koophandel in Gouda een nieuw vleeswarenproductiebedrijf in onder de naam: Nico Sluis Vleeswaren B.V.

De productie vond plaats bij een collega die, net als enkele vleeswarengrossiers, de ambitieuze plannen en producten van Nico Sluis Vleeswaren als een welkome en goede aanvulling op zijn eigen assortiment zag.

Na een hectisch halfjaar waarin voornamelijk ’s avonds en in het weekend gewerkt kon worden (de gastheer had zelf de ruimte en machines nodig) was het bijna onmogelijk op deze wijze door te gaan. Bij een vleesleverancier werd een beschikbare ruimte gevonden die verbouwd werd, zodat deze aan de eisen van Nico Sluis en de E.E.G. voldeed.

Speenham Nico Sluis Vleeswaren
Aspergerollade Nico Sluis Vleeswaren

Constante groei

De groei van Nico Sluis Vleeswaren B.V. leidde er al snel toe dat er ruimtegebruik ontstond. In 1997 werd  besloten om te gaan uitbreiden en een fikse verbouwing zorgde voor een verdrievoudiging van de bestaande ruimte. In diezelfde periode werd ook een goedkeuring van het HACCP procesbeheersplan verkregen. Echter was binnen 2 jaar de werk- en opslagruimte wederom te klein.

In het voorjaar van 1999 werd er besloten om uit te zien naar een nieuwe locatie. Verschillende opties zijn overwogen; bestaande bouw, nieuwbouw, en een pand in een pand bouwen. Aangezien de laatste optie het snelst te realiseren was, moest er gezocht worden naar een grote bestaande locatie. Deze werd gevonden in Maarssen.

In deze hal, die zou dienen als omhulsel, werd een compleet nieuw modern pand gebouwd. Sinds 6 november 2000 worden hier onze producten geproduceerd. Medio 2008 is er een start gemaakt voor een grote verbouwing. Deze verbouwing betrof gedeeltelijk een nieuwe aanbouw alsmede een complete verbouwing van de bestaande afdelingen. Door de constante groei was de huidige ruimte te klein geworden.

In april 2010 is de opening verricht van de destijds nieuwe en verbouwde ruimtes. Door deze verbouwing was Nico Sluis Vleeswaren B.V. klaar voor verdere groei.

Klaar voor de toekomst

Die groei kwam er ook en er werd meer volume geproduceerd. Dit resulteerde in een te kleine opslag en onvoldoende ruimte voor expeditie. In 2020 is er gestart met de volgende verbouwing welke in 2021 is afgerond

Nico Sluis Vleeswaren B.V. is nu een heel volledig modern geoutilleerd productiebedrijf dat voldoet aan de strengste eisen. De denk- en werkwijze van Nico Sluis bewijst tot op heden nog steeds dat er altijd ruimte is voor een ambitieuze onderneming waar Kwaliteit, Service, Betrouwbaarheid en Klantgerichtheid hoog in het vaandel staan.

Vleeswaren verpakt Nico Sluis Vleeswaren