In oktober 1994 besluit de dan 24-jarige Nico Sluis voor “zichzelf” te beginnen. Nico Sluis is geboren tussen vee en vlees en na het doorlopen van een leerschool van slachterij, ambachtelijke slagerij en industrie was hij tot de conclusie gekomen dat er behoefte was aan echte kwaliteitsproducten in de volle en verzadigde vleeswarenmarkt. Na een uitgebreid marktonderzoek schrijft hij in januari 1995 bij de Kamer van Koophandel in Gouda een nieuw vleeswarenproductiebedrijf in onder de naam: Nico Sluis Vleeswaren B.V.
De productie vond plaats bij een collega die, net als enkele vleeswarengrossiers, de ambitieuze plannen en producten van Nico Sluis Vleeswaren als een welkome en goede aanvulling op zijn eigen assortiment zag.
Na een hectisch halfjaar waarin voornamelijk ’s avonds en in het weekend gewerkt kon worden (de gastheer had zelf de ruimte en machines nodig) was het bijna onmogelijk op deze wijze door te gaan. Bij een vleesleverancier werd een beschikbare ruimte gevonden die verbouwd werd, zodat deze aan de eisen van Nico Sluis en de E.E.G. voldeed.